Itse tehdyn kosmetiikan lumoissa

vadelma

Olen Annika, Saksassa asuva kotikemisti, jonka jääkaapin ovat vallanneet luomukasviöljyt ja -hydrolaatit.

Pari vuotta sitten ihastuin Olionaturaan, saksankieliseen nykyaikaisen kotikosmetiikan nettisivustoon. Itse tehty kosmetiikka on perinteisesti rasvaista ja hitaasti imeytyvää. Olionaturan perustaja Heike Käser on kehittänyt reseptejä ja työtapoja sekä etsinyt uusia raaka-aineita yksittäisen kuluttajan saataville tavoitteenaan tehdä kevyitä, nopeasti imeytyviä ja silti hoitavia voiteita.

Alussa tiedossa kahlaaminen tuntui hankalalta ja käytännön puoli tarkkaa hygieniaa unohtamatta monimutkaiselta, mutta muutaman vatkaamiskerran jälkeen rutiinit alkoivat istua ja lempiraaka-aineet löytyä. Rahaa kului alkuhankintoihin, mutta toisaalta omatekoinen 30ml kasvovoiteeni maksaa pakkauksineen kolmesta neljään euroa, kun ennen maksoin siitä kaupassa parikymppiä enemmän.

En tee puhdasta luonnonkosmetiikkaa – käytän esimerkiksi panthenolia (B5-vitamiinin esimuoto), jota luonnonkosmetiikan sertifiointijärjestö BDIH ei käytettyjen valmistusprosessien takia hyväksy. Itselleni tärkeää on, että raaka-aine on luottamieni lähteiden mielestä turvallinen ja hyödyllinen.

Tervetuloa voiteita vatkaamaan!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s