Montanov L-emulgaattori testissä

voiteen rasvafaasi

Sain toiselta voidevatkurilta vaihdossa Montanov L-emulgaattoria, jota en tuntenut ennestään. Olionaturan mukaan luonnonkosmetiikan sertifiointijärjestöt BDIH ja Ecocert hyväksyvät raaka-aineen ja se hajoaa luonnossa täysin. Montanov L sisältää rasva-alkoholia, joten en itse käyttäisi sitä kasvoilla – se saattaa aiheuttaa epäpuhtauksia. Olionatura suosittelee tätä emulgaattoria voiteisiin, joissa on paljon pigmenttiä – esimerkiksi meikkivoiteeseen tai aurinkovoiteeseen. Se on ilman geelinmuodostajaa tai vastaavaa niin ohutta, että sen voi alle 15% rasvafaasilla ilmeisesti pakata jopa suihkepulloon. En ole sitä itse kokeillut…

Tässä oma voiteeni: rasvafaasin koko 25%. Ainesosat: kookosöljyä (20% öljyistä), luumunkiviöljyä (80% öljyistä), sheavoita 4%, ihon tehosuojaa (Barriereschutzbasis) 1% ja Montanov L-emulgaattoria 3%. Kuumensin rasvafaasin 75-asteiseksi ja lisäsin siihen lähes kiehuvan veden.  Sekoitin sauvasekoittimella kaksi minuuttia, lisäsin 0,1% ksantaania ja surrasin vielä puolisen minuuttia. Ksantaani teki voiteesta vähemmän juoksevaa.

Sitten sekoittelin lasitikulla voiteen kädenlämpöiseksi ja lisäsin siihen kosteuden sitovat aineet: glyseriinin (2%), sodium pca:n (2%) ja natriumlaktaatin (1%). Lopuksi mukaan tuli säilöntäaine Rokonsal BSB-N (1%) ja tuoksuksi uusi tuttavuus, eteerinen öljy Ylang-Ylang. Se ei tullutkaan pullosta tipottain, joten suunnitellun annostelun sijaan (2 tippaa/10g) sitä lorahti turhan paljon. Valmiissa voiteessa tuoksu ei kuitenkaan häiritse ja ainkaan vielä iho ei ole ärsyyntynyt yliannostuksesta. PH-arvo oli noin 5, joten maitohappoa ei tarvinnut lisätä.

Voide on hyvin kevyen tuntuista ja imeytyy nopeasti. Levittäessä se näkyy iholla muutaman sekunnin valkoisena kalvona, mikä johtunee rasva-alkoholeista. Itse en aio Montanov L-emulgaattoria ostaa, pysyn oman suosikkini Bergamulsin kannattajana.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s