Ruusuntuoksuinen päivävoide

Voide dekantterilasissa.

Vaikka parin vuoden voideharrastukseni aikana olen aika hyvin karsinut (mielestäni) turhia raaka-aineita resepteistä, on kasvovoiteen raaka-aineluettelo edelleen pitkä. Rasvafaasin koko on 22%. Veden sijaan käytin ruusuhydrolaattia.

Mittaa rasvafaasin ainekset valmiiksi kuumennusta odottamaan.

  • vettä (niin paljon, että yhteensä ainesosia on 100%) + 1,5g haihtumisvaraa
  • 1% Phospholipon 80H (tyydyttynyt lesitiini)

Kiehauta hydrolaatti alufoliolla peitettynä. Jos käytät vettä, lisää haihtumisvaraa ja anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita hieman jäähtyneeseen veteen lesitiini ja anna sen turvota (edelleen alufoliolla peitettynä) 20 minuuttia 70-80 asteessa.

Sekoita vesifaasiin.

Kaada n. 75-asteinen vesifaasi samanlämpöiseen rasvafaasiin ja sekoita minuutti sauvasekoittimella tai vastaavalla. Käytä esim. paistolämpömittaria lämpötilan mittaamiseen. Ole varovainen: liian kuuma rasvafaasi saattaa roiskahtaa vesifaasia kaadettaessa. Sekoittele lusikalla kädenlämpöiseksi.

Lisää loput aineet. Tarkista pH-arvo (5-5,5) lakmuspaperilla ja lisää tarvittaessa maitohappoa tippa kerrallaan. Nyt siihen ei ollut tarvetta.

Bergamuls-emulgaattori tekee yhdellä sekoituskerralla suhteellisen juoksevan voiteen, joten voiteen täysin jäähdyttyä se kannattaa tehosekoittaa toiseen kertaan – silloin se saa enemmän rakennetta. Vielä jämäkämpää voiteesta saisi lisäämällä emulgaattorien määrää, ksantaania tai rasva-alkoholia.

Voiteen raaka-aineet ovat nikotinamiidia lukuunottamatta luonnonkosmetiikan BDIH-sertifiointijärjestön hyväksymiä. Lista löytyy täältä, klikkaa ”Anlage 2” tekstin kohdassa 4. Tuotenimien sijaan luettelossa on ainesosien kansainväliset INCI-nimet, jotka saa raaka-ainekaupan nettisivulta. Esim. Bergamulsia ei löydy listalta, sen sijaan Bergamulsin INCI-nimet beta-glucan ja pectin.

Ensi kerralla kerron enemmän reseptin laskemisesta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s