Voiteen tehosekoitus: osa 3

kimalainen kukassa

Uusi, kiinnostava miniporakone voiteen sekoitukseen on Donau Elektronikin valmistama  Speedy Typ 2. En ole itse laitetta kokeillut, mutta se vaikuttaa aika täydelliseltä, koska sillä voi sekoittaa sekä nopeasti että hitaasti. Proxxon ja Blendia toimivat vain nopeasti. (Lisäys 22.11.2016: Ilmeisesti Proxxon Micromot 50/EF toimii NG 2/S-muuntajalla varustettuna myös hitaasti).

Hitaasti pyörivä sekoitusväline on tarpeen esim. shampoon sekoituksessa, jos haluaa valmiin pesuaineen mahtuvan säilytyspulloon. Liian tehokas sekoitus saa tensidipitoiset tuotteet vaahtoutumaan tilavuudeltaan moninkertaisiksi. (Lisäys 22.11.2016: Jos tuotetta tekee kerralla niin paljon, että sekoitussauva uppoaa nesteeseen kunnolla eikä pääse hörppäämään ilmaa mukaan, myös nopeasti pyörivä laite käy).

Telineeseen kiinnitettynä Speedy sekoittaa alhaisilla kierrosluvuilla omatoimisesti voiteen viileäksi. Proxxon ja Blendia pystyvät samaan vain avustuksella. Ne tarvitsevat nopeiden kierroslukujen takia tauon muutaman minuutin välein – muuten laitteet ylikuumenevat. Käsivoimin sekoittaen 30g voidetta viilenee 10-15 minuutissa, 200g vaatii huomiota noin tunnin ajan.

Speedy (n. 45€) tarvitsee samat lisäosat kuin Proxxon: suuremman pikaistukan käytettävän sauvan mukaan (1,2-6mm käy moneen, n. 10€) ja sekoitussauvan (esim. minimikseristä). Lisäksi verkkolaite (n. 12€) on ostettava erikseen, Proxxonissa se tulee mukana. Hakukone ei löydä Speedyä Suomesta. Saksassa sitä myy esim. Digitalo. Tilauksessa saa olla tarkkana: lähes samalla nimellä myydään laitetta kierrosluvuilla 12000-20000. Hitaasti pyörivän luvut ovat 0-20000.

Ammattilaisen vastaava kone on esim. Ika RW 20 (pyörii 60-2000 kierrosta minuutissa, hinta ilman sekoitussauvaa n. 900€) tai Heidolph RZR 2020 (40-2000 kierrosta, 700€). Olionaturassa sekoituslaitteita esitellään täällä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s