Säilöntäaineeton säilöntäaine

säilöntäaineet

Mahdollisimman tuoksuttomista säilöntäaineista lueskeltuani päätin tilata yhdistelmän, jonka ainesosia ei löydy EU:n kosmetiikka-asetuksen säilöntäaineluettelosta – eli virallisesti voiteesta tulee säilöntäaineeton. Silti pöpöille on tarjolla huonot elinolot.

Dermosoft 1388 ECO (INCI:Aqua, Glycerin, Sodium Levulinate, Sodium Anisate) on luonnonkosmetiikkajärjestö Ecocertin sertifioima neste, joka toimii kosmetiikassa erittäin hyvin sieniä ja bakteereita ja hyvin hiivaa vastaan. Se lisätään vesifaasiin tai valmiiseen voiteeseen. Tarvitsee toimiakseen alle 5,5 pH:n.

Dermosoft GMCY (INCI: Glyceryl Caprylate) on myös Ecocert-sertifioitu. Se on kiinteää ja sulaa 30-35 asteessa. Voidaan lisätä sekä vesi- että rasvafaasiin. Toimii erittäin hyvin hiivaa ja bakteereita vastaan, kun pH on 5-7.

Suositus öljy-vedessä-emulsioon on 0,5% Dermosoft GMCY- ja 3% Dermosoft 1388-säilöntäainetta. Ilmeisesti voiteen vakauden kanssa saattaa tulla ongelmia, varsinkin jos emulgaattorimäärä on pieni. Tilasin tuotteet Aliacura-nettikaupasta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s