Kasviöljy säilyvämmäksi argonkaasulla

argonkaasu

Kasviöljy on hoitavan voiteen perusta, mutta säilyy suhteellisen lyhyen aikaa. Öljyn voi suojata lämmöltä ja valolta pitämällä sitä jääkaapissa. Happi pääsee sielläkin hajottamaan rasvahappoketjuja.

Myös viini hapettuu puolityhjässä pullossa nopeasti. Viininharrastajat ovat keksineet ratkaisun: tyhjä tila pullossa täytetään ilmaa painavammalla kaasulla, esim. argonilla. Silloin hapelle ei enää jää tilaa. Kaasun pitäisi toimia myös esim. tuoremehun, kahvipapujen, yrttien ja mausteiden kanssa.

Nettikaupan ostoskoriini pääsi Private Preserve (18€). En huomannut tilatessa, että se on sekoitus typpeä, hiilidioksidia ja argonia – tässä järjestyksessä. Typpi on kevyempää kuin ilma, joten siitä ei ole hyötyä. Viininharrastajien mukaan seos toimii silti. Vaihtoehtona olisi ollut Winesave, joka on täyttä argonia (14 tai 31€ koosta riipuen, lähetys Suomeen 8€). Nyt ottaisin sen.

Hiuslakkapullolta näyttävän kaasupullon suuaukolle laitetaan ohut pilli (tulee mukana), jonka toinen pää työnnetään kasviöljypullon tyhjän tilan puoliväliin pullonseinämää vasten. Tarkoituksena on lisätä kaasu mahdollisimman pyörteettömästi, hitaasti ja tasaisesti. Jos kaasu sekoittuu öljyyn virtauksen voimasta, siitä on ilmeisesti enemmän haittaa kuin hyötyä. Ensimmäisellä yritykselläni öljy kokeili korkeushyppyä…täytyy vielä vähän harjoitella.

Youtubesta löytyy aiheesta paljon videoita, esim. Private Preserve-video tai Winesave-video.

Eltaantumisen estämisestä e-vitamiinilla mietintää täällä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s