Sheavoiden aatelia: Shea WaLe

karitevoi

Vartalovoidetta tehdessäni vaihtelen öljyjä, emulgaattoreita, tehoaineita ja säilöntäaineita jatkuvasti. Vain yksi ainesosa on aina mukana: luonnollinen, käsittelemätön shea- eli karitevoi. Tähän asti olen käyttänyt Shea WaLen Classic-versiota. Nyt tilasin Sensitive-laatua, vaikka sen kilohinta on moninkertainen.

Hintaero selittyy useammalla tavalla:

  • mikrobiologiset arvot ovat huippuluokkaa
  • käsityön määrä on suurempi kuin normiversiossa
  • pakkaus on violettilasia (erittäin kaunis, tulee varmasti uudelleenkäyttöön)

Käsittelemättömät kasviöljyt ja -voit pilaantuvat helposti, joten niiden osto on luottamuskysymys. Shea WaLe on poikkeuksellisen avoin: analyysit voi ladata pdf-muodossa nettisivulta.

Tilaamani karitevoin arvot ovat todella hyvät. Peroksidiluku on 1,1 mEq/kg (suositus alle 10) ja vapaita rasvahappoja löytyy 0,7% (suositus alle 2%). Huokeamman Classic-shean arvot ovat uusimmassa erässä 3,9 mEq/kg ja 1,43% eli myös oikein hyvät.

Käsittelyllä huonostakin raaka-aineesta tehdyn kasviöljyn tai -voin mikrobiologiset arvot saa painettua alas, mutta samalla häviää suurin osa tehoaineista (kasvisteroli+erilaiset antioksidantit). Juuri ne tekevät sheavoista niin hoitavan. Vertauksena voi miettiä valkoisen ja täysjyväjauhon eroa – valkoinenkin toimii, mutta täysjyvässä on ne erityisen terveelliset osat.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s