Kotikosmetiikan käsikirja saksaksi

pioni

Nykyaikaisen kotikosmetiikan kehittäjän Heike Käserin kirjasta Naturkosmetik selber machen (Luonnonkosmetiikkaa itse tehtynä) on juuri ilmestynyt viides painos. Kirjahyllystäni ennestään löytyvä kappale oli ensimmäinen versio, joten ostin 512-sivuisen uutuuden nähdäkseni kirjaan lisätyt reseptit ja muut pienemmät muutokset: esim. raaka-aineiden annostelu- ja käsittelytaulukkoa on täydennetty uusilla ainesosilla.

kirja

Teos on tyypillistä tee-se-itse-kirjaa huomattavasti perusteellisempi. Teorian ymmärtämistä helpottavat kauniit kuvat ja grafiikat. Käytännön osa kannustaa omien reseptien kehittämiseen yli kahdenkymmenen perusreseptin pohjalta. Lisäksi käydään läpi mm. eri ihotyypeille suositellut raaka-aineet, reseptin suunnittelu, työvälineet ja säilöntä.

Runsaasta reseptiosiosta löytyy erilaisten voiteiden ja geelien lisäksi esim. kasvovesi, hammastahna, aurinkosuoja, peitevoide, puuteri ja huulipuna. Monista tuotteista löytyy useampi resepti.

Perusteellisia kuvauksia eri kasviöljyistä ja muista raaka-aineista kirjassa ei ole: ne löytyvät Heike Käserin toisesta kirjasta nimeltä Naturkosmetische Rohstoffe (Luonnonkosmetiikan raaka-aineet). Kumpaakin kirjaa voi tutkia Olionaturan sivuilla pdf-muodossa, käsikirjaa täällä ja raaka-ainekirjaa täällä (klikkaa Leseprobe-laatikkoa).

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s