Ärtyneen ihon puhdistus

hellä ihonpuhdistus
Omavarainen iho tekee itse voiteensa talirauhasten muodostamasta rasvasekoituksesta ja hiestä. Kesällä voide leviää helposti, mutta talvella tali jähmettyy kuin voi jääkaapissa ja voide ei enää suojaa ihoa aukottomasti: kehon kosteus pääsee ulos ja pöpöt sisään. Silloin ihoa voi avustaa voiteilla.

Pesu ja hankaus eivät auta suojakerroksen vaurioiden korjauksessa. Varsinkin atooppisella iholla uudelleenrakennukseen saattaa kulua pidempi aika kuin seuraavaan pesukertaan: noidankehä on valmis.

Hellin tapa puhdistaa ärtynyt iho on lyhyt huuhtelu haalealla vedellä, halutessa puhdistusmaidolla tai voiteella esikäsiteltynä. Lopuksi ihon pH on hyvä korjata voiteella tai kasvovedellä, jonka pH on noin 5. Jos asut Suomen ulkopuolella kovan veden alueella, ärtyneen ihon puhdistukseen voi kokeilla tislattua vettä tai pehmeää pullovettä.

Misellivesi sisältää pesevää ainetta, joten se kannattaa huuhdella ärtyneeltä iholta pois. Käsien ihottumat saattavat parantua, kun kädet suojaa pesuaineilta muovihanskoilla esim. tiskatessa, siivotessa ja hiustenpesussa.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s