Voiteen puskurointi eli pH-arvon vakautus

voiteen puskurointi

Ureavoiteen pH-arvo nousee ajan kuluessa urean hajotessa. Parissa kuukaudessa ei luultavasti vielä tapahdu mitään, mutta varmistukseksi voiteen voi puskuroida Olionaturan suosittelemalla yhdistelmällä 1,6% 60-prosenttista natriumlaktaattia ja 0,5% 80-prosenttista maitohappoa. Puskuri estää pH-arvon muutoksen voidepurkissa.

Puskurin hyviä puolia:

 • Rajatulla pH-alueella toimiva säilöntäaine ei menetä huomaamatta vaikutustaan.
 • Atooppisen ihon pH on usein kohonnut, jolloin pöpöt saavat mukavat elinolot ja rikkiraavittu iho tulehtuu helposti. Puskuri puskee pH-arvon alas.

Puskurin huonoja puolia:

 • Voiteen pH-arvoksi tulee noin 4,5, mikä voi aiheuttaa punoitusta kasvoilla. Tunteeko joku sattumalta puskuria, jolla lopputulos olisi pH 5?

Kahden ihotautiprofessorin pitämän englanninkielisen Elias&Williams-blogin mukaan stafylokokki ja streptokokki pitävät korkeasta pH-arvosta. Happamassa ympäristössä ne eivät viihdy. Stafylokokki vaikuttaa blogin mukaan aiheuttavan kutinan atoopikoilla. Jos ihon pH on yli 5,5, bakteeri saattaa aiheuttaa lisäksi tulehduksia.

Elias&Williams-blogista löytyy muuten täältä lisäsyy siihen, miksi iho voi kesällä paremmin: melaniini eli ruskettuneen ihon väriaine laskee ihon pH-arvoa. Blogin ihoaiheinen e-kirja on hyvin valaiseva, suosittelen!

2 ajatusta artikkelista “Voiteen puskurointi eli pH-arvon vakautus

 1. Hanna

  Urea on formaldehydin vapauttaja, enkä ikinä käyttäisi kosmetiikassa. Formaldehydi muiden huonojen puoliensa lisäksi myös allergisoi.

  Vastaa
  1. Annika Kirjoittaja

   Hei Hanna! Käsittääkseni vain säilöntäaineena käytettävät imidatsolidinyyliurea ja diatsolidinyyliurea ovat formaldehydin vapauttajia. Lyhytniminen urea on eri juttu: se on sama aine, mitä ihmiskeho luonnostaankin valmistaa.

   Vastaa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s