Voiteen tehosekoitus: osa 1

Kuva Blendiasta.

Mahdollisimman vähän emulgaattoreita ja muita apuaineita sisältävä öljy vedessä-voide tarvitsee tehokkaan sekoittajan pysyäkseen vakaana. Japanilaisen Kai-veitsivalmistajan sauvasekoitin Blendia sekoittaa majoneesin valmistukseen tarkoitetulla vaihto-osalla ohuen voiteen täyteläisemmäksi kuin normaali sauvasekoitin.

roottori/staattorivatkain

Laite on turvallinen, koska pyörivä osa (roottori) on paikallaan pysyvän osan (staattori) sisällä. Laitteen voi tukea dekantterilasin pohjaa vasten ilman lasinsiruja. Olionaturan keskustelupalstan Rührküchen jäsen Blümgrün on kehittänyt tavan, jolla laitetta voi käyttää ilman käsiä: siiman läpi pujotettava askarteluhelmi painaa käynnistysnappulaa sormien sijaan, kun siiman kiristää esim. syömäpuikolla säilytyskotelon takaosaa vasten. Sekoitusastian voi tukea kuminauhalla korokkeen päälle oikealle korkeudelle.

Raaka-aineita tarvitaan vähintään 2cm sekoitusastian pohjalla, muuten laite hörppää ilmaa mukaan. Teen 35ml voidetta 100ml korkeassa dekantterilasissa. Laite sopii erityisesti ohuen voiteen tekemiseen – paksu voide jää kiinni sekoitusosaan. Blendia maksaa Saksassa noin 190€, Suomesta en sitä ole netistä löytänyt. Kun hintaa vertaa ammattilaisten vastaavalla roottori/staattori-periaatteella toimivaan laitteeseen, se ei tunnu enää niin kovalta – halvin Ika Ultra Turrax teräksisellä sekoitusosalla maksaa yhdeksän kertaa enemmän.

Syyskuu 2018: Blendian valmistus on lopetettu.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s